XTREME FITNESS

Sauna / Masaj

 Xtreme Fitness dispune de o SALA DE MASAJ unde veti putea relaxa dupa antrenament.

Personalul calificat este instruit in toate tipurile de masaj. Cu ajutorul uleiurilor de masaj cu diferite arome se pot obtine stari de spirit diferite.

Multe dintre problemele de sanatate actuale se pot ameliora prin masaj pentru ca manipularea tesutului moale afecteaza foarte multe dintre sistemele corpului nostru.

Terapia prin masaj imbunatateste sanatatea prin faptul ca actioneaza direct asupra muschilor, tesuturilor nervoase, circulatiei si a sistemului imunitar. Care sunt efectele benefice ale masajului?

Prin masaj se amelioreaza elasticitatea si tonusul  pielii si tesuturilor subcutanate prin stimularea circulatiei sanguine si limfatice. Se elimina stratul de celule moarte de la suprafata pielii si excesul de sebum.

Pielea dobandeste un aspect mult mai sanatos fiind hranita atat din interior, de sange, cat si din exterior, de substantele active din lotiunile folosite pentru masaj.

Se imbunatateste schimbul de substante nutritive intre tesuturi si se faciliteaza eliminarea deseurilor metabolice. Se reduc depozitele de grasime existente si se previne aparitia altora noi.

Creste mobilitatea. Masajul are o actiune de stretching asupra muschilor si tesuturilor, ceea ce conduce la mentinerea elasticitatii acestora.
Se armonizeaza functionarea sistemului nervos prin relaxarea si calmarea intregului organism.

Ajuta la functia digestiva. Masajul mareste productia de suc gastric, saliva si urina. In timpul acestuia, se intensifica producerea de azot si sare, ce are drept rezultat cresterea ratei metabolice a organismului.

SAUNA

este cea mai frecventa si placuta forma a baii de transpiratie. In interiorul saunelor se foloseste o temperatura de 100 grade celsius la inaltimea tavanului, si 40 grade la podea, si o umiditate relativa a aerului de 3-23%. In situatiile de temperaturi ridicate din sauna, corpul uman preia caldura cea ce inseamna ca temperatura lui creste in timpul saunei.

In general schimbul de caldura dintre mediu si corp se realizeaza pe baza de convectie, radiere si conductibilitate. In interiorul saunei schimbul de caldura, pietre-corp uman prin convectie si condutibilitate este mica (280W), ún schimb cea
prin radiere este foarte mare (la o temperatura de 80 grade a peretilor aproximativ 1500W).

 

Efectele saunei asupra corpului uman:

▪    influenta tremica – incalzire si revenire la
▪    temperatura normala in aer sau apa rece.
▪    schimbarea rapida periodica a umiditatii aerului prin aburire.
▪    influenta mecanica prin masaj manual sau lovire cu o matura din vreascuri de mesteacan.
▪    interschimbarea acestor faza pe durata baii.
In ciuda racirii prin evaporare (transpiratie) temperatura corpului va creste. Prin masuratori s-a dovedit ca sauna influenteaza favorabil metabolismul. In medie se elimina 20-30 g de transpiratie pe minut, si prin aceasta se elimina electroliti, clorura de sodiu, clorura de potasiu, acid lactic, fier si acid uric.

 

Indicatii:

▪    infectii catarale, raceli
▪    boli ale pielii, furunculoze, eczem
▪    tratamente postoperatorice, posttraumatice
▪    boli ale inimii si a sistemului vascular
▪    diabet, hipotonie, boli alergice, disfunctii vegetative
▪    boli ale sistemulei locomotor, reumatism, spondiloza
▪    boli ginecologice